Dybdekursus i Deepspot Poland

25. til 27. Februar 2022

En weekend med masser af fridykning i dybden, på vrag i grotter og i huler.

Verdens største indendørs paradis for fridykkere åbnede i November 2020 i Polen. Det er nu du skal tilmelde dig, hvis du skal have en af de 10 pladser på weekend turen til Deepspot Poland. Det bliver den fedeste weekend, som flere vil komme til at huske som deres gennembrud til dybere dyk. Deepspot Poland med 8000 kubikmeter vand, har en maksdybde på 45 meter i røret. Den store legeplads for undervandsjægere og fridykkere ligger ned til 20 meters dybde, med vrag og grotter i fire etager.  Der er endda en tunnel man kan gå inde i midt i poolen, vandtemperaturen er 32 grader. 

For at komme ind i Deepspot Poland kræver det, at man har en registreret instruktør med. Vi bliver tre instruktører, og har plads til ti kursister på denne tur.

For undervandsjægeren

Drømmer du om at blive mere afslappet når du undervandsjager?

Drømmer du om at kunne komme til at jage torsk på vrag i Danmark?

Ønsker du at forbedre dine bundtider, og samtidig blive mere sikker i vandet?

Kan du svare ja til et eller flere af spørgsmålene, vil denne tur være perfekt til dig.

Denne weekend vil kunne rykke dig som undervandsjæger. Det er ikke sikkert at du nødvendigvis ønsker, at dykke dybere når du jager. Dog kan vi gennem fridykningen træne dig til, at få en “mental rubusthed” som gør dig mentalt mere sikker i vandet. Når du ‘ved du kan’, giver det dig en indre ro, den ro kan du tage med dig når du undervandsjager. Et dyk til 20 meters dybde tager under et minut, vi kan lære dig at dykke dybt med overskud.

Som undervandsjægere dykker vi på en indånding, det samme gør sig gældende for fridykkere, derfor er man som undervandsjæger også fridykker.
Inden for fridykning har man faste procedure omkring hvordan man dykker ‘sikkerhed’ for hinanden. Det samme gør sig ikke gældende ved undervandsjagt. Her må man i høj grad sørge for at kommunikere rigeligt og konstant, og samtidig skrue op for sin sunde fornuft. Derfor er det vigtigt at vi får fridyknings-delen med, for at kunne dykke sikkert og have overskud når noget uforudset sker under overfladen.
Vi vil lære hvordan man bliver afslappet i kroppen inden dyk, og dermed bliver i stand til at have længere dyk. Fokus kommer også til, at ligge på, at få en smidig, let trykudligning og bedre bundtider. Vi vil blive mere effektive i vores dyk. Det er alt sammen noget, vi kan koble direkte på undervandsjagt, og dermed blive mere sikker og dygtigere i vandet. Det er de sikreste omgivelser vi har til at træne alt dette. Vi er fri for bølger, koldt og mørkt vand, der normalt er faktorer der kan påvirke vores trykudligning og afslappethed i vandet.

Transport

Det tager ca 10 timer, at køre der ned fra Århus, og ca 11 timer fra København. Det er også en mulighed at flyve til Warzawa som ligger 40 minutters kørsel fra ‘Deepspot Poland’. Vælger i at køre, anbefaler vi at i arrangerer samkørsel indbyrdes.

Tidspunkt

Kurset starter fredag den 25.2.2022 kl. 18.00 og varer til søndag  kl. 12.00 I Deepspot.

Fridykker

Under denne weekend vil du kunne udvikle og rykke dig som fridykker, om end du er nybegynder eller øvet. Afhængig af dine kompetencer tilpasser vi weekenden, så du får mest muligt ud af kurset. Er der problemer med trykudligningen, så nørder vi igennem med det, og får det til at fungere. Vi anbefaler dog at du inden kurset helst skal kunne trykudligne ned til bunden at den dybe ende i din svømmehan (ca 4 meter). Der vil være god muligheder for at lave nye PB’s denne weekend under vejledning af vores dygtige instruktører i et super sikkert miljø.

SSI certificering

For at kunne fridykker i Deepspot, kræves der at man er certificeret fridykker eller at man tager et kursus mens man er der.

Der kan tilkøbes SSI level 1 eller SSI level 2 certificering. Det vil sige at du har mulighed for officielt at blive certificeret fridykker af vores SSI instruktører. Du vil få oprettet en profil på MySSI-appen, hvor teorien kører over. Der bliver åbnet for teorien snarest muligt, så du kan komme i gang med at lære om fridykning. Vi afslutter med en teori eksamen inden turen. Du lærer at holde vejret i 2-3 minutter, og at fridykke i dybden fra 10-30 meter. Du vil blive undervist i sikkerhed, vejrtrækning, finne teknik, mental ro, kroppens reaktioner i forbindelse med fridykning og meget mere. Teori delen vil blive understøttet af praktisk erfaring.
Online teori undervisning og eksamen bliver torsdag den 24. Februar fra kl. 19.30-20.30. Det er vigtigt at i har gennemgået alt teorien inden.

En lille anekdote

“Min egen trykudligning drillede mig i flere år hver gang jeg kom ned til 7-9 meter. Det var vildt frustrerende.
Det var i Dive4life jeg fik trænet det så meget, at jeg til sidst suste lige ned på 20 meter. Med en masse små justeringer og tilrettelser, fra en dygtig instruktør. Det gav mig fantastisk oplevelse af frihed. Det er ikke fordi at jeg ofte dykker dybere end 9 meter når jeg undervandsjager, men nu ved jeg at jeg kan, og det gør mig til en meget mere sikker og rolig undervandsjæger. Jeg ved at skulle noget uventet ske, og jeg f.eks. Skulle sidde fast i et garn, eller en motorbåd kommer susende hen over mig, så har jeg overskuddet til at få ro på og løse situationen under vandet. Det gør mig mere tryk hver gang jeg går i vandet.”
-Klaus
 
Huskeliste
 
håndklæde
toiletsager
Bade tøj
Kamera/GoPro
Weekendtaske til tøj
Ørepropper
Dykkerur
Pas
 
Udstyr
Deepspot har alt professionelt udstyr til at dykke i tanken.