Fordele ved fridykning

83387068_261234141615660_7508533079033612221_n

Fridykning er dykning, hvor man kun benytter den luft, man har taget ind i lungerne i overfladen på én indånding.

For at lære at holde vejret længe og slappe af under vandet, træner fridykkere bl.a. indre ro, åndedrætsteknik og svømmeteknik. Der er forskellige certifikater man kan opnå indenfor fridykning, og der er flere konkurrence discipliner.

Fridykning dyrker vi i svømmehallen, i havet og nogle gange også i grusgrave eller søer. Regel nummer et er, at vi ALDRIG fridykker alene. 

Vi gør  en stor indsats for at uddanne vores kursister til at kunne agere sikkerhed og udføre aktiv redning, hvis der imod al forventning skulle ske en ulykke. Heldigvis er det meget sjældent at der sker ulykker inden for fridykning, og sådan skal det også gerne blive ved med at være.

Fridykning i svømmehallen:

I svømmehallen vil der altid være en uddannet livredder oppe på kanten til at holde øje med os, så vel som en makker ved siden af dig i vandet, som kan træde til i forbindelse med at vedkommende der fridykker mister bevidstheden, bliver utilpas eller andet.

Statisk (STA) i svømmehal: Statisk er en disciplin, hvor det gælder om at holde vejret så længe som muligt, mens man ligger helt stille og afslappet i bassinet. Denne disciplin træner vi oftest i et varmtvandsbassin med lavt vand. Vi træner altid med en makker ved siden af til at coache og agere sikkerhed.

Dynamisk (DYN): Dynamisk er en disciplin, hvor det gælder om at svømme så mange meter som muligt under vand. Når vi træner denne disciplin skiftes vi til, at holde øje og dykke. Dykkes der over 50 meter, bør fridykkeren altid have en makker til at følge med i overfladen hele vejen på tæt hold. Det kan derfor være en god ide at informere sin makker om, hvor langt man vil forsøge sig at dykke. 

Fridykning uden for svømmehallen:

Vi dykker altid på en fridykker-bøje med line. I forbindelse med afholdelse af kurser og træningssessioner,  bruger vi altid lanyard, som ekstra sikkerhed. En lanyard forbinder dig via håndled eller ankel til bøjelinen.

"From birth mann carries the weight of gravity on his shoulders,. He is bolted to earth but man has only to sink beneath the surface and he is free"

Jacque Cousteau